De reis naar Telechiu

Door: Jeugd

Blijf op de hoogte en volg Jeugd

18 Oktober 2025 | Roemenië, Telechiu

1 uur zaterdagmorgen heul vroeg druppelden de eersten binnen. En werden meteen 2 mensen vergeten op te halen. Goed begin is t halve werk.

Voor 2.00 u reden 4 auto's richting Charleroi, waarvan 1 auto bijna belande bij de kiss and ride van een ander vliegveld rondom Brussel. Natuurlijk moest er onderweg een kleine stop worden gemaakt bij een tankstation, zodat Anoekhaar vrijdagavond Bal uit de jus kon verorberen. Om6 uur waren alle auto's gearriveerd en geparkeerd en konden we de bagagechecks/douane door.... DRUK dat het er was! Helemaal toen we in derij met kapotte bagageband stonden. De tijd om te boarden kroop dichterbij en met een sprint die niet zou misstaan inHome Alone hebben alle 16 de vlucht gehaald. Ook onze eerste ruimteverkenners. Zo vlogen we door de wolken heen en boven de wolken scheende sunne en was de lucht blauw.

Aangekomen in Cluj stonden er 4 auto's klaar en gingen we boodschappen halen en een hapje eten: we waren inmiddels 12 uur onderweg. En toen een prachtige rit van 2,5 uur naar Telechiu waar we hartelijk ontvangen werden door Ton en Alice, Dinu en Anka en Christina.We wandelden meteen maar het Romadorp waar we nu konden zien waar we aan t werk zouden gaan.

Bertram keurde de vloer en was tevreden.

Ook project 2019: Soenita en project 2023 : Cassandra mochten we weer ontmoeten en bekijken. En we ontmoeten een heel blije en enthousiaste Larissa die iedereen een spontane knuffel gaf. Voor haar bouwen we dit jaar een huisje.

We sloten de dag af met een Goulashsoepje in de gaarkeuken van de boerderij van Stichting Ariaen moe maar voldaan reden we naar Alesd om onze bedjes op te zoeken. T was een lange, mooie, indrukwekkende dag.

Weltrusten allemaal [e-1f634]

• 19 Oktober 2025 - 11:22

Martijn En Christy Rook :

Succes en veel plezier komende week.

We lezen met jullie mee...[e-1f603]

Jeugd

Van zaterdag 18 - 25 oktober 2025 gaan deze jongeren naar Telechiu - Roemenië om daar een huisje te bouwen voor Larissa en haar dochtertje Alexia. Zij wonen nu nog bij oma in haar kleine huisje en slapen samen in 1 vertrek. De familie zal de fundering storten en deze groep jeugd (en een paar begeleiders) gaan in een week tijd een huisje voor hen bouwen. Daar zijn ze geld voor nodig. Wilt u ze sponsoren? (zie QR code op de flyer of via bankrekening van NGK St. Jansklooster: NL17 RABO 0301863555

Actief sinds 28 Juni 2019
Totaal aantal bezoekers 20714