Bouwdag 4 gaan we het redden?

Door: Jeugd

Blijf op de hoogte en volg Jeugd

24 Oktober 2025 | Roemenië, Telechiu

Dat was hem dan... de laatste bouwdag. Het is gelukt! Het huisje is af!

Ook deze dag zijn we weer begonnen met een heerlijk ontbijtje. Waarna we allemaal met een lekkere volle buik richting de bouwplaats konden. De mannen zijn gelijk het dak op gesprongen om de laatste latjes te plaatsen en de dakpanplaten te monteren. Tara en Corné hebben zich op het binnenmuurtje gestort en die was ook binnen de kortste keren af. Gerina en Anoek hebben het dak aan het huisje vastgemaakt.

Voor de lunch had Annet heerlijke pannenkoeken gebakken, daar waren we heel erg blij mee.

Felica en Inez hebben zich bezig gehouden met het trappetje. Hiervoor hadden ze bedacht om het te gaan mozaïeken met de lieverlingskleur van Larissa: namelijk crème, beige, chocola bruin, maar niet te donker chocola en een beetje licht.

Anoek heeft zich later gefocust op de binnendeur. En ook de buitendeur is geplaatst. Het dak is afgemaakt. En om niet te vergeten zijn er nog een kachel, potjes, pannetjes en bloemetjes in het huisje gezet.

Dus de conclusie is het huisje is af! Aan het einde van de dag mochten we de sleutel overdragen aan Larissa. Gelukkig kon Yorick ook bij dit moment zijn. Dit werd erg emotioneel, want wat was ze blij. Ze vertelde dat ze onze liefde kon voelen. Daarom wilde ze die liefde òns teruggeven doori een oprechte dikke knuffel [e-1f60a] Alle kinderen uit de wijk hadden zich bij de overdacht verzameld om ons uitgebreid de bedanken met voor iedereen een medaille waarop psalm 16:8-9 stond geschreven. Wat hebben we dankbaar werk mogen verzetten!

Wij hebben weer heerlijk avondgegeten met bonensoep, aardappels, groente en een cordonbleu. Tijdens het eten hebben we uitgebreid de dag geëvalueerd en zijn we tot de conclusie gekomen dat we mega trots zijn op wat we hebben kunnen neerzetten!

Wij gaan zometeen heerlijk slapen en morgen eindelijk uitslapen.

P.S door het uitslapen komt een dikke streep want we gaan vrijdag koffers pakken, auto's schoonmaken, ons ressort opruimen, een laatste groet brengen aan Ton en Alice en dan terugrijden naar Cluj

• 24 Oktober 2025 - 08:27

Martha:

Petje af! Wat een mooi resultaat. Zo te lezen en te zien hebben jullie het goed gehad met elkaar. Wat een mooie herinneringen zullen dit zijn! Goede reis terug! [e-1f64f]

Jeugd

Van zaterdag 18 - 25 oktober 2025 gaan deze jongeren naar Telechiu - Roemenië om daar een huisje te bouwen voor Larissa en haar dochtertje Alexia. Zij wonen nu nog bij oma in haar kleine huisje en slapen samen in 1 vertrek. De familie zal de fundering storten en deze groep jeugd (en een paar begeleiders) gaan in een week tijd een huisje voor hen bouwen. Daar zijn ze geld voor nodig. Wilt u ze sponsoren? (zie QR code op de flyer of via bankrekening van NGK St. Jansklooster: NL17 RABO 0301863555

Actief sinds 28 Juni 2019
Totaal aantal bezoekers 20714